pers

23-09-2015dromen mag

persbericht vt wonen&design berus 2015

Iedereen heeft zo zijn eigen (woon)dromen, groot of klein. Een vrijstaande villa op een eigen kavel of een uitbouw voor extra werkruimte of woonkeuken. Dromen mag, maar de stap naar realisatie blijft vaak uit; mensen zien op tegen de rompslomp, overzien het bouwproces niet, denken dat wensen niet haalbaar zijn, zijn bang voor tegenvallers. TIEN+ architecten maakt dromen concreet, door de klant centraal te stellen, heldere afspraken te maken, te ontzorgen en net een stapje verder te gaan.

 

“Bij mij zal je nooit twee keer een zelfde bouwwerk tegenkomen”, zegt Tineke Meerman, eigenaar en oprichter van het Delftse architectenbureau. “Simpelweg door het feit dat mijn ontwerpen altijd gebaseerd zijn op de persoonlijke wensen en behoeften van mijn klanten. Niemand krijgt hetzelfde, ik bied nooit een standaard oplossing. Iedere droom vraagt immers om een eigen, unieke vertaling.”

 

Akoestiek

Wat wel een gemeenschappelijke deler is bij TIEN+ architecten is dat het eindresultaat als een comfortabel maatpak moet voelen, hoe groot of hoog een ruimte ook is. “Je moet je er thuis voelen, een ruimte moet warm en intiem zijn”, aldus Meerman. Daarbij speelt de akoestiek een belangrijke rol. Bij elk ontwerp krijgt dit speciale aandacht. “Je kunt met meubels en materialen nog zo’n sfeervolle ruimte creëren, maar als het als een holle huls klinkt, zal je je er nooit helemaal comfortabel bij voelen.”

 

Logistiek

Ook de logistiek binnen een huis is belangrijk bij de ontwerpen van TIEN+ architecten. “Veel mensen hebben wel een plaatje in het hoofd over een ruimte, maar denken niet na over het gebruik ervan en de routing tussen de ruimten. Ik neem de klanten als het ware aan de hand door een huis (met behulp van 3D-modellen) en stel overal vragen bij: hoe gebruik je de keuken, de badkamer, waar laat je de was, de schoenen, jassen, hobbyspullen. En daar komen soms bijzondere oplossingen uit voort. “Zo heb ik in een ontwerp van een villa in Nootdorp, een stortkoker voor de vuile was aangelegd van de tweede verdieping naar de wasmachine in de kelder”, vertelt Meerman. “Dat scheelt een hoop gesjouw door je huis.”

 

Hoe?

Vragen, vragen en luisteren. Dat is het geheim van dromen omzetten in realiteit. TIEN+ architecten investeert veel tijd in het voortraject, door een uitgebreide kennismaking en een open, eerlijke communicatie met de klant. Alle wensen en dromen, hoe onrealistisch ze aanvankelijk ook lijken, worden doorgenomen. “Alles is in de voorfase tot in detail besproken, uitgedacht en vastgelegd, waardoor een klant nooit voor onaangename verrassingen komt te staan. Alleen voor aangename verrassingen.” Zoals het uitzicht op de kerktoren, als je vanuit je badkamerraam naar buiten kijkt…

 

Over TIEN+ architecten

TIEN+ architecten is in 2010 opgericht door Tineke Meerman. Het in Delft gevestigde architectenbureau richt zich op het ontwerpen van nieuwbouw én verbouw van woningen en werkruimten. Uitgangspunt is het realiseren ruimtelijke oplossingen voor plekken waar mensen werken en wonen; de eindgebruiker is ook de opdrachtgever. TIEN+ architecten is aangesloten bij de BNA en ingeschreven in het Architectenregister.

 

Over Tineke Meerman

Betrokken, enthousiast, geïnspireerd, ‘down to earth’, praktisch, welkom en warm.

 

Meer weten?

Tineke Meerman, telnr. 06 - 245 177 59, mail meerman@tienplusarchitecten.nl

De tekst van dit persbericht is ook te downloaden op http://www.tienplusarchitecten.nl/pers

TIEN+ architecten
Oude Delft 175
2611 HB DELFT
06-245 177 59
info@tienplusarchitecten.nl